آموزش گیتار شناسی مبتدی « گیتارفا – مرجع آموزشی گیتار
ورود | عضویت | نقشه سایت | Rss


آموزش گیتار شناسی مبتدی

گیتار شناسی

درود بر کاربران محترم

در این مطلب قصد داریم اجزای گیتار و انواع گیتار را شرح دهیم ، تا علاقه مندان گرامی بیشتر با این ساز فوق العاده آشنا شوند :

در ابتدا لطفا با آناتومی گیتار آشنا شوید . هر یک از اجزا این سیستم به نوازنده امکان هر چه بهتر نواختن را  هدیه میکند.

guitar

گیتار نوعی ساز زهی است که با پیک یا انگشت نواخته می‌شود و از این جهت که سیم‌های آن در اثر ارتعاش تولید صدا می‌کنند، به سازهای گروه کوردوفون (به انگلیسی: Cordophones) یا زه‌صدا تعلق دارد. این ساز علاوه بر داشتن قدمت تاریخی قابل توجه (چه از لحاظ ساختار آن و چه از لحاظ تکنیک‌های نوازندگی) توانسته‌است هم‌گام با تحولات موسیقی غرب پیشرفت چشمگیری داشته باشد؛ که در نتیجه گونه‌های متفاوتی از آن بوجود آمده و هم اکنون جایگاه ویژه‌ای در موسیقی جهان دارد.

هر یک از انگشتان دست چپ و راست در نواختن گیتار نام و وظیفه ای دارد ، به تصویر زیر توجه نمائید .

546

دست چپ مخصوص گرفتن آکورد ها و دست راست مخصوص نواختن ریتم و …

انتخاب گیتار بستگی به سبک نوازندگی شما دارد.گیتار، از نظر ساختار به انواع مختلفی تقسیم می شود. البته ساختار کلی اکثر گیتارها شبیه هم هستند. مثلا بیشتر آنها ۶ سیم دارند (بعضی گیتارهای ۱۲ سیمی هم وجود دارند). پیچ هایی به نام پیچ کوک در تمام گیتارها مشاهده میشود. دسته گیتار توسط خطوطی به نام فِرِت به قسمتهای مساوی از نظر فاصله موسیقیایی تقسیم میشوند.

اما از نظر جنس صدا و سبک مورد استفاده، در انواع مختلفی وجود دارند.

گیتار از نظر ساختار بر دو نوع کلی گیتار آکوستیک و گیتار الکتریک  تقسیم میشود.

گیتار آکوستیک

صدای ارتعاشات سیم ها در این نوع گیتارها از جعبه صدا (که از جنس چوب است) و بطور طبیعی تقویت می شود. گیتار آکوستیک نیز بر اساس ساختار بر دو نوع است نایلونی و فلزی.

۱_ گیتار آکوستیک نایلونی:

در این نوع گیتار ۳ سیم بالایی فلزی و ۳ سیم پایینی نایلونی است. از این گیتار در سبک های کلاسیک، فلامنکو همچنین پاپ استفاده می شود و به همین خاطر به آن گیتار کلاسیک و یا گیتار فلامنکو (اسپانیش) نیز گفته می شود. گیتار آکوستیک نایلونی معمولا دارای ۶ سیم و ۱۲ نیم پرده یا باره می باشد.

گیتار فلامنکو از نظر ساختار شبیه گیتار کلاسیک است اما صدای گیتار اسپانیش(یا فلامنکو) کمی تفاوت دارد و زنگدارتر است.

۲_ گیتار آکوستیک فلزی

هر ۶ سیم این گیتار فلزی است و اصطلاحا به آن گیتار آکوستیک نیز می گویند. از گیتار آکوستیک بیشتر در سبکهای جز، بلوز، کانتری و راک استفاده می شود. این نوع گیتار عموما دارای ۱۴ نیم پرده است و صدای خشن تر، تیز تر و شفاف تری دارد.

برای نواختن این نوع گیتار از پیک بجای انگشت استفاده می شود.

برخی گیتارها (چه گیتار کلاسیک و چه آکوستیک) نیز بیشتر برای نواختن ملودی به کار می روند و می توان از آنها تا ۲۰ نیم پرده استفاده کرد.بدین منظور قسمتی از بدنه گیتار را برش می دهند و اصطلاحا به آن گیتار Cutaway (کات اوی) می گویند.

گیتار الکتریک

ارتعاشات سیم های گیتار الکتریک از طریق پیکاپ به بلندگوهای الکتریکی (یا آمپلی فایر) می رسد و در آنجا تقویت می شود. تمام سیم های این گیتار فلزی است و دارای ۲۱ تا ۲۴ نیم پرده است. استفاده از این ساز در موسیقی از دهه ۱۹۳۰ آغاز شد. گیتار الکتریک در سبک های مختلفی چون متال، جاز، بلوز، راک و پاپ بکار می رود.

گیتار بیس (Bass)

گیتار بیس یا گیتار باس نقش همراهی کننده داشته و تولید صداهای بم می کند و مانند گیتار الکتریک دارای سیم های فلزی است و از پیکاپ و آمپلی فایر جهت تقویت صدا استفاده می کند. گیتار بیس معمولا ۴ سیم دارد.

گیتار کلاسیک

گیتار کلاسیک، در ردهٔ سازهای زهی زخمه‌ای، که خود بخشی از خانوادهٔ سازهای زهی (Chordophone) است، قرار می‌گیرد. گیتار کلاسیک همچون پیانو، به نوازنده امکان اجرای اثرهایی با بافت کنترپوانتیک با ملودی‌های پیچیده و همچنین اثرهایی با بافت هارمونیک با توانایی اجرای چندین نت در یک زمان را می‌دهد. به همین دلیل این ساز، به عنوان سازی تک نواز (soloist)، شناخته شده است. گیتار کلاسیک به شکل استاندارد دارای شش سیم (سه سیم نایلونی برای نت‌های زیر و سه سیم فنری برای نت‌های باس) می‌باشد.

نوازندگان اجداد دور گیتار، هزاره دوم قبل از میلاد، شوش. واقع در موزه ایران باستان

گیتار کلاسیک دارای تاریخی کهن است که آغاز نامشخص و مبهمی دارد و در پیچ و تاب تاریخ گم شده است. اما آنچه که دانسته شده می‌باشد، این است که اجداد این آلت موسیقی در هزاره‌های اول و دوم قبل از میلاد در خاور نزدیک نواخته می‌شدند.

داستان‌هایی در مورد چگونگی هجرت اجداد گیتار از دربار هارون الرشید به سرزمین اندلس و شکوفایی آن در آنجا بارها بازگو شده است.[۱]

بسیاری بر این باورند که سرانجام، گیتار کلاسیک به شکل امروزی خود محصول تکامل یافتهٔ اروپا و به ویژه اسپانیا است.[۲]
بخش‌های گیتار کلاسیک

گیتار کلاسیک امروزی از ۶ تار و بدنه توخالی چوبی (تخته آوای سرو) ساخته می‌گردد. صفحه صدای این نوع گیتار معمولاً از چوب cedar یا spruce ساخته می‌شود که نوع cedar آن با صدای ظرف تر، گرم تری می‌باشد اما بلندی صدای کمتری دارد. چوب پشت و بغل‌های گیتار که باید با چوب نسبتاً سخت تری ساخته شود تا استحکام زیادی داشته باشد که عموماً از چوب rosewood یا چوب‌های دیگر که به استحکام بالایی داشته باشد استفاده می‌شود. صفحه انگشت گذاری نیز معمولاً از چوب ماهون یا rosewood استفاده می‌شود. بخش‌های بنیادی در برگیرنده ی:

۱. headstock: سردسته
۲. nut: خرک
۳. Machine heads: گوشی
۴. Frets: پرده
۷. Neck: گردن
۸. Heel: پاشنه
۹. Body: بدنه
۱۲. Bridge: پل
۱۴. Bottom deck: عرشه پایین
۱۵. Sound board: تخته آوا (بدنه)
۱۶. Body sides: پهلوی بدنه
۱۷. Sound hole، with rosette inlay: دایره خروج صدا و رزیت
۱۸. Strings: تارها
۱۹. Saddle or Bridge nut: زین
۲۰. Fretboard: تخته پرده

می‌باشد.
نوازندگان معروف

دیوید راسل
فرناندو سور
فرانسیسکو تارگا
فرانسیسکو کوربتا
آندره سگویا
لیلی افشار
فردیناندو کارولی
په په رومرو
جولیان بریم
ماتیو کارکاسی
آرمیک

انواع گیتار و کاربرد آن ها
گیتار سازیست متنوع و می توان گفت هیچ یک از سازها تنوع گیتار را ندارد. تفاوت گیتارهای مختلف در فاکتورهایی مثل شکل ظاهری، مصالح، جنس صدا، شیوه ی ایجاد صدا و روش نواختن است. بدیهی است که هرکدام از انواع گیتارها برای نوازندگی در سبک خاصی طراحی شده و تکنیک نوازندگی ویژه ی خود را می طلبد.

در این پست سعی داریم متداول ترین انواع گیتارها را با ویژگی ها و قابلیت های هر کدام به علاقه مندان معرفی کنیم.

در کلی ترین تقسیم بندی گیتارها را می توان بر اساس شیوه ی ایجاد صدا به دو دسته ی بزرگ تقسیم کرد: گیتارهای آکوستیک که تولید و تقویت صدا در آن ها به شکل طبیعی صورت می گیرد و گیتارهای الکتریک که با کمک آمپلی فایر و افکت صدا را در آن تولید و تقویت می کنند. اما در پشت این تقسیم بندی کلی جزئیات و گونه های بیشتری وجود دارد که به بررسی آن ها می پردازیم:

– گیتار کلاسیک : این نوع گیتار را گاه Nylon strings guitar نیز می نامند که اشاره به جنس سیم های نایلونی آن دارد. همانطور که از نام این نوع گیتار پیداست کاربرد آن اغلب در نوازندگیسبک کلاسیک است. اما به علت انعطاف پذیری نوازندگان سبک های مختلف از جمله پاپ نیز از آن استفاده می کنند. چوب های مورد استفاده در گیتار کلاسیک متنوع بوده که برای اطلاعات بیشتر می توانید به پست آناتومی گیتار در همین وبلاگ مراجعه کنید. به طور کلی گیتار کلاسیک صدایی عمیق و لطیف دارد اما حجم و قدرت صدا چندان بالا نیست.

– گیتار فلامنکو : این نوع گیتار در نگاه اول بسیار شبیه گیتار کلاسیک است اما تفاوت های جزئی و ظریفی دارد. چوب مورد استفاده در گیتار فلامنکو محدودتر است، ساختار داخلی (Bracing) با گیتار کلاسیک فرق دارد و گاه قطر آن نسبت به گیتارهای کلاسیک اندکی کمتر است. همه ی این فاکتورها برای دست یافتن به صدایی تیز، شفاف، زنگ دار و گزنده است که بوم و عمق صدای گیتار کلاسیک را نداشته باشد. (برای اطلاعات بیشتر میتوانیدبهپستآناتومیگیتاردرهمینوبلاگمراجعهکنید)

طبیعی است که عمده ی کاربرد گیتار فلامنکو در نواختن سبک فلامنکوست اما نوازندگان پاپ نیز برای نواختن ریتم و ملودی از آن استفاده می کنند یا نوازندگان معدودی از سبک کلاسیک که جنس صدای گیتارهای فلامنکو را دوست دارند از این گیتارها استفاده میکنند به ویژه در نواختن قطعات دوره ی مدرن.

– گیتارهای آکوستیک : این نام اصطلاحی است که به گیتارهای سیم فلزی (Steel strings guitar) گفته می شود. این گیتارها همانطور که در تصویر می بینید از نظر شکل ظاهری تفاوت مشهودی با دو نوع فوق دارند به ویژه در قسمت سردسته. به علت استفاده از سیم های فلزی این نوع گیتار صدایی بلند، زنگ دار و تیز دارد و اغلب با پیک نواخته می شود چون نواختن با ناخن برروی سیم های فلزی دشوار است. کاربرد این نوع گیتار بیشتر برای سبک های کانتری، جاز، پاپ و به ندرت راک است. این نوع ساز در کشور آمریکا محبوبیت و کاربرد فراوانی دارد. نوازندگی بر روی این گیتار بیشتر به شکل ریتم و آرپژ و برای همراهی آواز است و به ندرت در تکنوازی استفاده می شود.

– گیتارهای Cut away : در حقیقت این اصطلاح به نوع خاصی از گیتار اشاره ندارد و همه ی گیتارهای فوق می توانند به این شکل باشند. در این نوع گیتارها قسمتی از بدنه بریده شده است تا نوازنده راحت تر به باره های پایین دسته دسترسی داشته باشد و اغلب مورد استفاده ی ملودی نوازان یا به اصطلاح سولیست ها می باشد. البته با حذف قسمتی از بدنه ی ساز حجم و عمق صدا کم می شود.این نوع گیتار به دلیل ظاهر خاص خود نظر هنرجویان و نوازندگان مبتدی را جلب کرده و بدون اطلاع کاربرد این نوع ساز اقدام به خرید آن می کنند. دقت کنید که این نوع ساز در سبک های کلاسیک و فلامنکو کاربردی ندارد.

– گیتارهای پیکاپ دار : پیکاپ در حقیقت یک وسیله ی تنظیم و تقویت صدای کوچک است که برروی گیتار نصب شده و نوازنده می تواند آن را مستقیما به انواع دستگاه های تقویت، پخش و ضبط صدا متصل کند. پیکاپ می تواند برروی هرکدام از سازهای فوق نصب شود به ویژه در گیتارهای Cut away کاربرد فراوانی دارد. برروی پیکاپ دکمه هایی برای تغییرات در صدای تولید شده وجود دارد و این امکان را به نوازنده می دهد که صدای ایجاد شده در گیتار را به میل و سلیقه ی خود تغییر دهد. گیتارهای پیکاپ دار نسبت به نوع عادی گران ترند و این تفاوت قیمت بخاطر پیکاپ است. همانطور که مشخص است کاربرد گیتارهای پیکاپ دار در ضبط صدا و اجرای زنده روی سن است در غیر این صورت خرید این نوع گیتار هیچ ضرورتی ندارد.

یکی از مشکلات رایج در گیتارهای پیکاپ دار شل شدن پیچ های پیکاپ در بدنه ی گیتار و ایجاد صدای وزوز است.

– گیتار الکتریک : در این نوع گیتار صدای ایجاد شده در حالت عادی بسیار پایین و کم حجم است اما وقتی به آمپلی فایر و افکت وصل می شود قضیه کاملا فرق دارد. در این صورت صدایی کاملا بلند با رنگ آمیزی متنوع، ممتد و کشیده ایجاد می شود که هیچ شباهتی با صدای گیتارهای فوق ندارد. شکل این گیتار نیز با گیتارهایی که پیش از این به آن ها اشاره شد کاملا متفاوت است. کار گیتار الکتریک اغلب تکنوازی است و عموما در سبک های راک و متال کاربرد دارد. این گیتار با پیک نواخته شده و می تواند صدایی آرام تا بلند و جیغ وار تولید کند و در تکنوازی بسیار چابک است.

در طول سال های اخیر این نوع گیتار محبوبیت خاصی پیدا کرده و بعضی از نوازندگان بزرگ گیتار الکتریک همچون مالمستین با این ساز و همراهی ارکستر به نواختن قطعاتی به سبک کلاسیک نیز پرداخته است.

– گیتار باس : از نظر ظاهر بسیار شبیه به گیتار الکتریک است اما دسته ای کشیده تر دارد. نوع متداول این ساز ۴ سیمی است. همه ی گیتارهای فوق ۶ سیمی هستند. گیتار باس برخلاف گیتارهای دیگر برروی کلید فا نت نویسی می شود و اغلب با انگشت نواخته می شود. صدای تولید شده از این گیتار بسیار بم و دلنشین است که عموما وظیفه ی ایجاد پس زمینه ی باس برای سازهای دیگر را دارد. برخلاف گیتار الکتریک، گیتار باس سازی تکنواز نیست.

به این ساز، گیتار بیس نیز می گویند.شنیدن و دنبال کردن صدای گیتار باس در ارکستر برای گوش های غیر حرفه ای دشوار است.

ویولن چیست؟؟

خانواده ویولن

شامل سه ساز ویولن، ویولا و ویولن سل است. این سازها به ترتیب در منطقه زیر و میانی و بم صدا می‌دهند. ساز کنترباس از این خانواده نیست و در خانواده ویولن قرار دارد. این مسئله را می‌توان از شانه‌های شیبدار آن متوجه شد.

این خانواده از سازها در سده ۱۷ در ایتالیا پدید آمدند

ویولون

ساز زهی آرشه‌ای است. این ساز کوچک‌ترین عضو خانواده ویولن است.

برای نواختن معمولاً روی شانه چپ قرار می‌گیرد و با آرشه که در دست راست نوازنده است نواخته می‌‌شود.

سیم‌های ویولن از زیرترین تا بم‌ترین سیم به ترتیب زیر کوک(ساز) می‌‌شوند: می سیم اول، لا سیم دوم، ر سیم سوم، سل سیم چهارم.

بنابراین اصوات سیم‌های مجاور نسبت به‌یکدیگر فاصله ژنج درست را تشکیل می‌‌دهند. در این وسعت صدا ویولن قادر است تمام فواصل کروماتیک غربی و فواصل کروماتیک مخصوص موسیقی ایرانی و هر موسیقی دیگر را حاصل کند.

جالب این که در عربی ویولون را با نام فارسی «کمان» می‌نامند

نوازندگی ویولون

نقش این ساز چه در ارکستر بزرگ چه به طور جمعی و انفرادی آنقدر پر اهمیت است که آن را شاه سازها گفته اند. وجهه جهانی ویولن را می‌توان در سازگاری آن با فرهنگهای مختلف دید.

این ساز هیچ محل ثابت و ساکنی به عنوان تکیه گاه ندارد و خود نوازنده نیز چنین وضعی دارد جز در آن نقاطی که پایش زمین را لمس می‌کند. دستهای نوازنده باید تا حد زیادی انعطاف‌پذیر و قوی و دارای حالت فنری باشد و همیشه در سطح شانه یا در حدود آن سطح به کار گرفته شوند

برای دستیابی به نوازندگی بهداشت هم خیلی مهم است: پاکیزگی- برانگیختن جریان خون به کمک اختلاف دما- مالش پوست با دستکش زبر- حرکتهای ورزشی خاص- استراحت متناوب.

پیشینهٔ ساز

ویولن یک ساز ظریف و فرنگی است و طبق نمونه‌های که ساخته می‌شود از ۵۸ قطعه مختلف که به طرز دقیقی با هم جور شده‌اند و وزن آن در حدود ۴۰۰ گرم می باشد و ابتدا توسط سازنده ایتالیایی گاسپارو برتولونی اختراع شده است.

از شاگردان مشهور گاسپارو برتولونی آ آماتی بود که او هم بهترین سازنده ویولن در سطح جهان را پرورش داد یعنی آنتونیو استرادیواریوس ایتالیا ایتالیایی.

تا کنون کسی در جهان پیدا نشده که نه تنها بتواند هنر او را تکمیل نماید بلکه قادر نبوده ویولنی بسازد که از حیث زیبایی و صوت بتواند با ویولن‌های آنتونیو استرادیواریوس برابری نماید. جلا و ظاهر خوش ویولن استرادیواریوس چیزی در حد کیفیت خورشید که روی پوست ابریشمی تابیده باشد است و هم چنین نرمی و لطافت خاص و منحصر به فرد یا می‌توان گفت پختگی.

یکی از کارهای استرادیواریوس ایجاد ویولن کنسرت است که با طنین نیرومند خود در کنسرتها مقام ارجمند دارد و موسیقی بیشتر از این لحاظ مدیون استرادیواریوس می باشد.

تاکنون بیش از سه سده از اختراع اولین نمونه ویولن توسط گاسپارو برتولونی میگذرد و در این مدت با وجودی که کشفیات جدیدی در علوم فیزیک و شیمی نموده‌اند نه تنها نتوانسته‌اند در ساختمان ویولن تغییری بدهند بلکه از رموز کار سازندگان قدیم نیز چیزی درک نکرده اند.

ویولن از کجا آمد است؟

عده کثیری از تاریخ نویسان موسیقی منشا آن چیزی را که ما امروزه به نام ویولن می شناسیم از ایتالیا، در سالهای ۱۴۹۶ تا ۱۵۰۵ میدانند.

تا سالها پس از ساخت این ساز، از آن تنها برای همراهی سایر سازها استفاده میشد، چرا که موسیقیدانها به ضعف رنگ آمیزی موسیقی توسط سازهای بادی پی برده بودند و نیاز به سازی با رنگ صدای جدیدتر داشتند.

اواسط قرن ۱۷ بود که ویولن بعنوان یک ساز solo مطرح شد، البته این ساز ابتدا فقط در محافل رسمی و اشرافی نواخته میشد اما بتدریج به پای به محافل طبقه متوسط و عادی نیز گذاشت.

روایت های دیگری نیز راجع به این ساز وجود دارد. اگر به زمانهای قدیم بازگردیم در سرزمینهای اسلامی اعراب، سازی بوده بنام Rebab که تنها یک سیم داشته (البته برخی ریشه Rebab را هند نیز می دانند). بتدریج با گذشت زمان و پیشرفت علم و موسیقی، اعراب به تعداد سیم های آن افزودند و ساز دیگری بنام Rebec بوجود آمد.

جالب هست که بدانید خیلی زود ایرانیها و ترک ها این ساز را برای خود بومی کردند و سبک ها و روشهای مخصوص به خود برای کوک کردن و نواختن آن ابداع کردند.

قطعات ویولون

خرک (در جلو)، گریف (جسم سیاه‌رنگ در عقب) و سیم‌های ویولون

قسمت‌های ساز ویولن عبارت‌اند از:

آرشه: یا کمان ترکه‌ای چوبی است که رشته‌های موی دم اسب در طول آن کشیده شده و به دو سر آن ثابت شده است.

تنه: جعبه‌ای که ما بین طبله (تخته روئی)، زیره (تخته زیرین) و جدارهای طرفی محصور شده است. در روی طبله سیم‌ها، چوب آبنوس تکیه گاه سیم‌ها، خرک، سیم‌گیر و دو شکاف قرینه به شکل f قرار دارد.

دسته یا گردن: در واقع دنباله چوب آبنوس تکیه سیم هاست که محل انگشت گذاری نوازنده در قسمت بالای آن قرار دارد. نوازنده ویولن قادر است در تمام طول چوب آبنوس انگشت گذاری کند.انتهای دسته به جعبه کوچکی ختم می‌‌شود که سیم‌ها در درون آن به دور گوشی‌های کوک پیچیده می‌‌شوند.

خرک: بین سیم‌ها و طبله ویولن قرار گرفته و فشار سیم‌ها آن را عمودی نگه‌می‌دارد. نقش خرک آن است که ارتعاش سیم‌ها را به طبله و به جعبه ویولن منتقل کند. و نیز در داخل جعبه میله‌ای چوبی تقریباً زیر خرک، اندکی بلندتر از جدار طرفی قرار داده شده که شکل گرده ماهی، طبله و زیره را حفظ کند.

گریف: از آبنوس ساخته شده و در طول گردن ویولن چسبیده است و تا میانهٔ جعبهٔ ساز ادامه دارد. گریف جایی است که نوازنده با انگشت خود سیم را به آن می‌چسباند و به این ترتیب طول سیم را کوتاه می‌کند و نت‌های مختلف را می‌نوازد.

سیم گیر: از آبنوس ساخته شده و در فاصله اندکی از خرک تا آخر تنه ویولن کشیده شده است. با زهی از جنس روده یا پلاستیک به دکمه‌ای که در قسمت پائین جدار تعبیه شده بند می‌‌شود.

سیم‌ها: سیم‌ها از جعبه کوچک سر ساز آغاز شده در طول چوب آبنوس تکیه‌گاه سیم‌ها ادامه یافته، از روی خرک عبور کرده و در سیم‌گیر مهار می‌شوند. سیم‌های ویولن قبلا از روده گوسفند (زه) ساخته می‌‌شد. امروزه در سیم‌های بم‌تر، روی روده سیم فلزی نازکی می‌‌پیچند و در سیم‌های زیرتر از مفتول فلزی تنها استفاده می‌‌شود.

نقش این ساز چه در ارکستر بزرگ، به طور جمعی و چه در ارکستر مجلسی و انفرادی آنقدر پر اهمیت است که آن را «شاه سازها» گفته‌اند. در یک  پارتیتور موسیقی ارکستری، ویولن‌ها از تمام سازهای دیگر کمتر سکوت دارند.

نخستین سازندگان معروف ویولن درایتالیا پیدا شدند.  گاسپارو داسالو نخستین ویولن حقیقی را ساخت، اما معروفترین ویولن‌ها در شهر کرمونا ساخته شدند.  آندره اماتی و فرزندش نیکولا اماتی و شاگردش آنتونیو استرادیواریوس، بهترین ویولن‌های دنیا را تاکنون ساخته اند

 

جهت توضیحات تکمیلی به ویکی یه سر بزنید .


 سایر لینک های وابسته به این خواننده: آموزش
بدون دیدگاه

کلیپ های ارسالی کاربران برای آموزش گیتار شناسی مبتدی

ویدیویی ارسال نشده


آیا میخواهید برای این ترانه ویدیو خود را منتشر کنید؟ از طریق تلگرام با ما باشید.


نظرات دیگران درباره این مطلب

لطفا آدرس ایمیل خود را به درستی وارد نمایید ، پس از پاسخ به دیدگاهتان ایمیل ارسال خواهد شد.







گيتارفا

افراد آنلاین : 3
تعداد کل مطالب : 198
تبادل لینک با سایت: 0
بازدید امروز : 655
بازدید دیروز : 1042
بازدید این هفته : 2393
بازدید این ماه : 33074
بازدید کل : 523944
تاریخ افتتاح سایت : ۰۵٫۰۸٫۱۳۹۴, ۰۹:۴۵

همراه ما باشید

ایمیل

info@guitarfa.ir

به کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام ما بپیوندید